Ibu buat ni dalam 8 keping..
Nampak gayanya kakak suka makan.memandangkan ibu kisar daging ni dan tak berasa sangat ketulan-ketulan sayur tu yang buat kakak suka makan.
Kakak ni lain sikit,kalau ibu buat daging cincang,hai confomlah kakak kurang makan.. sebab terasa ketulan-ketulan kecil daging.Lain pula dengan abang suka cicah sos tomato...
Bahan -bahannya :
Sedikit lada sulah
4 sb sayur campur
Daging yang sudah di rebus dan di kisar ( ikut sukatan sendiri )
Sedikit garam
Kulit popiah
4 biji telur
Caranya :
Gaul semua bahan di atas kecuali kulit popiah
Panaskan kuali leper dan letakkan kulit popiah ( guna api yang kecil )
Letakkan adunan tadi dan lipatlah setiap penjuru kulit popiah tu sampai terbentuk empat segi .
Gorenglah sehingga masak ye..
Senang je prosesnya..
* adunan murtabak ibu ni tak pedas jadi sesuai sangat kalau anak berusia anak ibu untuk makan..Jadi,kalau nak pedas bolehlah letak rempah kari / serbuk cili ke ..
Selamat mencuba...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan